PMF

Preguntes Més Freqüents

En aquest espai resolem les preguntes més freqüents a què ens hem enfrontat en els primers dies d'obertura del lloc web, així evitem repetir-nos:

Qui sou? Som un grup de ciutadans amb experiència en el món del periodisme i de la comunicació de la ciutat de Tarragona que, veient-ne la situació actual, creiem que cal un toc d'atenció als companys professionals perquè recordem les bases del periodisme (honestedat, independència...) i fem possible el foment de la democràcia participativa (mitjançant la informació veraç i no tendenciosa) i de la llengua pròpia de la ciutat. 

Per què no doneu la cara? Quan ens vam plantejar aquesta iniciativa vam creure necessari que fos anònim. Per dues raons ben senzilles: no volem posar en perill el nostre lloc de treball ni tampoc volem crear confrontacions entre els professionals que participem en aquest blog i els que no hi participen (i que, per tant, alguns poden no compartir la nostra manera d'analitzar la seva feina). Si no fos anònim, ens veuríem obligats a deixar-ho estar.

Quins mitjans analitzeu? En teniu la llista a la pestanya "Mitjans de comunicació". Ara bé, en cada post no hi sortiran tots. Intentarem reflectir com han cobert tal o tal altre notícia la majoria dels mitjans, però és inevitable que alguns se'ns escapin per dificultat d'accés (animem els mitjans tarragonins des d'aquí a aprofundir en la seva digitalització).

Puc col·laborar-hi? És clar que sí! De fet, ja t'hi estem esperant. Envia'ns qualsevol tema d'actualitat que creguis que no s'ha tractat adequadament i, si ho vols, la teva opinió. Per suposat, la teva aportació també serà anònima.

Fins quan? A la descripció hi diu ben clarament que el projecte neix amb la fita de les eleccions municipals. Ara bé, això només és una excusa. Si veiem que la iniciativa té èxit quant a col·laboradors i quant a visites ho ampliarem "fins a l'infinit i més enllà".

De moment sou a Blogger, a Facebook i a Twitter, quan us expandireu a d'altres xarxes socials o al domini propi? Aquesta és una iniciativa precària en tant que ho fem en el nostre temps lliure (que en el cas dels periodistes no és gaire), o sigui que ens esperarem un temps a créixer i a formalitzar-ho. Com en la qüestió anterior, tot dependrà de les visites i de les col·laboracions.